Beslut om skolnedläggning i Kolsva

Västra Skedvi skola i Kolsva kommer att läggas ner. Det beslutade kommundelsnämnden i Kolsva under ett stormigt möte på torsdagskvällen.

Protesterna mot nedläggningen har varit många och ärendet har utretts två gånger, men det hjälpte inte, skolan ska läggas ner. Politikerna i Kolsva kommundelsnämnd måste spara 1,5 miljon kronor och det vill man göra genom att lägga ner Västra Skedvi skola, sexårsverksamhet och dagis.

På skolan går sammanlagt 20 barn, det är inte många, men kommunen har som mål att få folk att flytta till de mindre orterna och då är en skola viktig, menar föräldrarna. Nu måste barnen bussas in till Kolsva, nåt som föräldrarna inte tror kommer att bli billigare. De vill istället att all verksamhet ska samlas i en av de två skolbyggnaderna och att antalet lärartjänster ska minska.

Även centerns ledamöter har protesterat mot nedläggningen. Dom tror inte heller att man kan spara 1,5 miljon på att bussa barnen in till Kolsva. Centern vill istället att besparingarna ska spridas ut över samtliga kommunala verksamheter i Kolsva.

Men Per Eklund, förälder med två barn i skolan, har inte helt gett upp hoppet om att beslutet går att ändra. Han hoppas att det kommer att ändras på kommunfullmäktiges möte i mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista