Metallfacket vill att nye VD:n i ABB fortsätter i Dormanns fotspår

Metallordföranden på ABB Sverige hoppas att schweizaren Fred Kindle, som idag utsågs till ny VD och koncernchef för ABB, ska fortsätta på den inslagna vägen.

ABB:s styrelse har idag utsett schweizaren Fred Kindle till ny VD och koncernchef för ABB. Kindle efterträder Jürgen Dormann i januari 2005, men Dormann sitter kvar som styrelseordförande.

- Vi får hoppas att Kindle fortsätter på den inslagna vägen som vi har idag, för vi behöver inte ha några nya omstruktureringar eller omorganisationer i ABB, säger Stig Stolpe i Västerås, Metallordförande på ABB Sverige.

Metallfacket tycket att Jürgen Dormann gjort ett bra jobb, enligt Stolpe, men anser att det är bra att man i fortsättningen inte kommer att ha samma person både som VD och som styrelseordförande.

- Då sitter man ju och kontrollerar sig själv egentligen.

Egentligen skulle Metall i Sverige vilja ha en svensk i koncernledningen, eftersom det då är lättare att kommunicera, säger Stig Stolpe till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista