Privat vårdbolag etablerar sig i Hallstahammar

Bolaget heter Olivia Personlig Assistans och man kommer att arbeta med vård till funktionshindrade som har rätt till vård enligt lagen om särskilt stöd. Man räknar med att anställa ett 30-tal personer.

- Det känns bra att planerna nu blir verklighet, säger Britt-Marie Backsell, verksamhetschef för privata vårdbolaget Olivia i Hallstahammar.

Olivia Assistens har funnits i Sverige i två och ett halvt år och har i dag 250 anställda runt om i landet. Verksamheten expanderar och nu blir det alltså premiär i Västmanland.

Enligt lagen om särskilt stöd så har den funktionshindrade själv rätt att välja vilken assistent han eller hon vill ha oh personliga assistenter är en bristvara åtminstone i Hallstahammars kommun har det tidigarte varit svårt att få tag i personal. Britt Marie Backsell har redan märkt ett stort intresse.

- Många har redan hört av sig, säger hon till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista