Osäkert om Arbogas försvarsindustri

Försvarsindustrin var på tapeten i Arboga idag torsdag, när ordföranden i Riksdagens försvarutskott, Eskil Erlandsson, kom på besök.

Erlandsson pratade om ett försvar i förändring och därmed också en försvarsindustri förändring. Men han hade inga svar med sig till de drygt 1300 i Arboga som idag jobar inom försvarsindustrin.

-Det går inte i direkta termer svara idag på vad som kommer hända. Alla verksamheter i och omkring det svenska försvaret kommer få förändringar kring sin egen verksamhet. Det gäller såväl den direkta militära sidan som på den industri som har anknytning till det svenska försvaret, menar Erlandsson

John Westman är fackordförande i SIF-klubben på Aerotech Telub, en av de aktuella industrierna.
Han tror inte att Arboga är en av de städer som kommer att drabbas först av förändringarna inom försvaret, men menar att stämningen på företaget ändå är avaktande.

-Alla är medvetna om att vi lever i en tid där det kan hända att vi inte får fortsättningsvis de jobb vi är vana vid. Det sker en förändring i samhället, inte minst på försvarssidan, och den kan naturligtvis påverka oss, säger Westman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".