Knivskuren identifierad - man anhållen för mordförsök

Den man som knivskars i centrala Västerås vid tretiden i natt har nu identifierats. En man i 25-årsåldern har anhållits, misstänkt för försök till mord.

Den knivskurne mannen har hållits nedsövd på Centrallasarettet i Västerås, men väcktes av läkarna vid 11-tiden.

Mannen, som är i 30-årsåldern, har nu kunnat prata med vårdpersonalen och tala om vad han heter. Polisen hoppas kunna höra honom efter lunch, enligt Tommy Kämpe på polisens krimjour.

Den man som greps på platsen anhölls av åklagare på förmiddagen, misstänkt för försök till mord. Han har förhörts, men polisen vill inte berätta vad han sagt om händelsen.

Den knivskurne mannen är allvarligt, men inte livshotande skadad, enligt polisen. Men det var ren tur att han överlevde.

– Han är knivskuren i halsen och har flera benfrakturer i ansiktet, säger Tommy Kämpe på polisens krimjour till P4 Västmanland.

Mannen ska nu genomgå undersökning av rättsläkare.

Utredningen går nu vidare. Polisen ska förhöra både den knivskurne mannen och den anhållne, dessutom de många vittnen som var på platsen vid händelsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".