"Vi får en stor industri 50 meter från bostaden"

Grannarna till företaget SGS DNA:s planerade storbygge i Arboga är besvikna idag. Igår avslog ju regeringen deras överklagande.

Igår sa regeringen nej till grannarnas överklagande av företaget SGS DNA:s planerade storbygge i Arboga.

Grannarna till etableringen är besvikna.

Roland Jangestig är en av dem. Han tycker i och för sig att det är bra att ärendet har gåtts igenom ordentligt, men hade hoppats på ett regeringen skulle komma fram till ett annat beslut.

Han menar att klartecknet till SGS DNA:s etablering medför konsekvenser för de närboende. 

- Det betyder att vi får en stor industri 50 meter ifrån oss, från bostaden. Och det är ju lite tråkigt, för det blir ju mycket trafik.

Gårdagens regeringsbeslut togs emot med lättnad från kommunens sida, eftersom det betyder nya välkomna arbetstillfällen till Arboga.

Och visst är det bra med nya jobb till Arboga - det tycker även Roland Jangestig.

Men han tycker att myndigheterna också måste lyssna till grannarnas åsikter, och att det finns områden som är bättre lämpade för bygget.

- Vi tycker fortfarande att det är fel att lägga en industri i ett villaområde.

- Dessutom finns det väldigt mycket andra tomter som är lediga i Arboga, och även industrilokaler, säger Roland Jangestig till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".