''Länsstyrelsen ville detta''

Frågan om bland annat avverkning på 43 hektar på Björnön i Västerås kommer att avgöras av länsstyrelsen och inte av byggnadsnämnden. Det beslutade kommunstyrelsen i Västerås stad igår kväll, har vi berättat under morgonen.
Det var länsstyrelsen som tog kontakt och ville avgöra hela ärendet, efter att ha studerat miljöbalken noggrannare tillsammans med naturvårdsverket. Det säger vänsterpartisten Mats Ericsson som ingår i stadens styrande majoritet. En mera riktig tolkning av miljöbalken är att länsstyrelsen bör pröva hela frågan, inte ge dispens åt byggnadsnämnden åt att avgöra strandskyddet, säger Ericsson. Att det skulle vara fegt av kommunmajoriteten att lämna över hela frågan till länsstyrelsen, tillbakavisar Mats Ericsson med hänvisning till att det är just länsstyrelsen som har tänkt om och till att det handlar om riksintressen såsom säkerheten på Västerås flygplats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".