Norberg kräver besked från VL om regionaltrafik

Det väntas bli en hel del diskussioner på Västmanlands Lokaltrafiks bolagsstämma i april. Allt fler kommuner i länet kräver nu förändringar.

Som P4 Västmanland berättat tidigare kräver Sala kommun en annan kostnadsfördelning mellan kommunerna. Nu pekar även Norbergs kommunalråd Kent Persson på en rad problem. Bland annat tycker han att det är nonchalant att bara ge kommunen en vecka på sig att yttra sig över nästa tidtabell. Han menar att VL måste bli bättre på att lägga tidtabellerna för tåg respektive buss på ett sådant sätt att passagerarna kan byta från den ena till den andra.

Han menar också att nu måste ett beslut om vad som är regional trafik respektive lokal bestämmas. För honom är det helt klart att om en buss passerar en kommungräns så är det regional trafik och landstinget har därmed ansvar för större delen av det underskott som busslinjen innebär. Kent Persson hoppas att frågan avgörs på bolagsstämman.

- Det har blivit en varböld som vi måste bli av med, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".