''Besynnerligt komma så sent''

Miljöpartiets ledamot i kommunstyrelsen i Västerås stad, Andreas Porswald, tycker att beslutet i KS igår kväll att låta länsstyrelsen avgöra hela frågan Björnön, är besynnerligt, att en minut i tolv komma med det förslaget, säger Porswald.
Det var länsstyrelsen som tog kontakt med kommunen efter att ha studerat miljöbalken noggrannare, säger vänsterpartisten Mats Ericsson i kommunstyrelsen till SR Västmanland och hänvisar bland annat till riksintressen. Det kommenterar Andreas Porswald så här: Självklart handlar det om riksintressen, men inte bara flygets som man hela tiden betonat utan vi har ju också velat betona naturens och friluftslivets riksintressen. Vi hade kunnat fatta ett annat beslut igår, kommunen har ju sin beslutanderätt och kan besluta att pröva frågan i byggnadsnämnden. Vi ville trycka på att ha en bra prövning, en politiskt och demokratiskt bra prövning, men nu har vi körts över av socialdemokraterna, vänsterpartisterna och moderaterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista