Folkpartiet kritiserar gymnasiekurs i Västerås

Folkpartiets partiledare Lars Leijonborg kritiserar den ökade valfriheten i skolan. Som exempel väljer han bland annat gymnasiekursen ”Pop och Rock genom tiderna” i Västerås. Leijonborg menar att skolan ska vara en bildningsinstitution och inte en plats för underhållning.

I en nyligen publicerad debattartikel av Folkpartiets Lars Leijonborg och Jan Björklund kritiseras bland annat just den här kursen för att vara oviktig hobbyverksamhet som drar uppmärksamhet från traditionella kurser som tyska och franska.

Kursen ”Pop och Rock genom tiderna” drar igång nu på måndag på Wenströmska gymnasiet i Västerås. Det är en tillvalskurs som eleverna går fyra timmar i veckan under 12 veckor. Man utgår från elevens egen musiksmak och går bakåt i tiden för att ta reda på vilken roll musiken spelat i samhället.

Elisabeth Westman, lärare vid ”Pop och Rock genom tiderna”, tycker att kritiken är obefogad.

-I och med att kursen bygger på läroplanen så har jag ju svårt att de vad det är i kursen man ska kritisera, säger hon till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista