"Stort tomrum efter Åke Hillman"

Tomrummet efter Åke Hillman i västeråspolitiken blir stort. Kanske krävs flera personer för att fylla upp tomrummet, menar Anders Teljebäck, socialdemokraternas ordförande i Västerås.

Anders Teljebäck är inte förvånad över att Åke Hillman nu meddelat att han tänker avgå.

- Det var ingen överraskning. Åke deklarerade ju redan i samband med valnatten att han hade för avsikt att under mandatperioden avgå.

Arbetet med att utse Åke Hillmans efterträdare ska nu påbörjas, men det blir inte lätt att hitta någon som ensam kan ersätta honom, menar Teljebäck.

- Men det är klart; en person som har en överblick 33 år tillbaka i tiden i fullmäktige och kommunalråd i 27 år, det är inte så lätt att ersätta det!

- Det tomrummet tror inte jag att man fyller upp med en person, utan det kommer säkert att vara så att flera personer får ta ett större ansvar, säger Teljebäck till P4 Västmanland.

Vad säger då ”vanliga” västeråsare” om Åke Hillmans avgång?

En del av dem som P4 Västmanland talade med i centrala Västerås idag visste inte ens vem han är. Andra brydde sig inte så mycket om det hela...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista