''Vi fick en rekommendation''

Vi fick en rekommendation från länsstyrelsen att naturvårdsverket anser att det här mycket speciella fallet måste prövas i ett sammanhang, säger kommunstyrelsens socialdemokratiske ordförande Åke Hillman i en kommentar till KS' beslut på torsdagskvällen att låta länsstyrelsen avgöra hela frågan om bland annat avverkning på Björnön och inte delvis låta politikerna i byggnadsnämnden avgöra saken.
På frågan om det inte hade varit bra att ha ett politiskt inflytande på strandskyddet i byggnadsnämnden svarar Hillman att byggnadsnämnden i det här fallet fungerar som en myndighet. De har ju att pröva om det finns sakliga skäl för de här ingreppen eller inte, och det visste vi efter de informationsmöten vi hade att här finns det ju så olika uppfattningar att det här kommer att överklagas i rättssystemet, säger Åke Hillman till SR Västmanland. Länsstyrelsens beslut kommer att kunna överklagas i alla delar, och närmaste instans är då miljödomstolen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".