Nämnd vänder om Nordmyran

Teknik- och servicenämnden i Heby kommun backar från sitt tidigare beslut och kräver nu att entreprenören måste fullfölja de omdiskuterade arbetena med kanalgrävningen vid Nordmyran utanför Tärnsjö. Tidigare har nämnden ansett att arbetena var klara.
Ärendet med kanalgrävningen vid Nordmyran har blivit mer och mer pinsam för teknik- och servicenämnden i Heby. Nämnden har fått hård kritik från kommunens revisor Rune Wikberg, som misstänker jäv, eftersom han som fick entreprenaden samtidigt är vice ordförande i Teknik och servicenämnden. Dessutom ansåg nämnden att grävarbetena var avslutade, trots en rad brister och nämndens ordförande har betalat ut arvodet på 230 000 kronor för entreprenaden. Men nu har nordmyragruppen, en ideell grupp som arbetar med att restaurera Nordmyran som friluftsområde, på ett möte med ordföranden i teknik- och servicenämnden, Stig Sjögren, fått löfte om att entreprenaden ska slutföras, kanalen ska grävas färdigt. Ove Pettersson i Nordmyragruppen är nöjd. Däremot vill inte ordföranden i teknik-och servicenämnden, Stig Sjögren, svara på några frågor kring ärendet. Han hänvisar till att det fortfarande är under behandling.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista