Nyanställningar vid betongföretag i Hallstahammar

Företaget Abetong i Hallstammar bygger ut och nyanställer under våren ytterligare tre personer. Dessutom flyttar ytterligare ett par anställda från Hallsberg. Det betyder att trenden för företaget fortsätter att peka uppåt trots att byggbranschen är i en svacka.

- Det är självklart fantastiskt roligt. Under de svåra åren var vi bara 13 personer här i Hallstahammar och att vi nu är tilllbaka och snart är 48 stycken är ju fantastiskt roligt. Det säger platschefen i Hallstahammar, Håkan Evengård.

Nyckeln till framgång, menar platschefen, är att tillverka standardiserade byggelement som man sedan monterar i hop till färdiga hus. Ritningarna dras upp vid datorer bland annat på kontoret i Hallstahammar och tillverkas i fabriken strax bredvid.

- De sista tre åren har gått bra. Vi har kört skift i fyra år här i Hallstahammar och har bra beläggning sex månader framåt. Vi har anställt tre ingenjörer under det sista året, och nu anställer vi tre konstruktörer, säger Håkan Evengård.

Det var när byggbranschen gick som sämst som krisen även var överhängande för Abetong. Men nu ser det betydligt ljusare ut. I fabriken i Hallstahammar tillverkar man i dag standardiserade betongblock till husbyggen, det är block som ska bilda tak och golv i hyreshus på olika byggen runt om i Sverige och även i Norge. Och även på tio års sikt tror platschefen att företaget ska kunna hävda sig.

- Vi vet att det forskas mycket och det gäller att vi är med ordentligt, men jag tror att det ser bra ut för oss framöver, säger Håkan Evengård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".