Föräldraprotest på Virsboskolan

Efter de två polisanmälda mobbningsfallen på Virsbo-skolan, så reagerar föräldrar till högstadie-eleverna nu mot den oroliga stämningen på skolan. De protesterar mot skolans sätt att bedriva undervisning.
Till det nya läsåret i höstas så ville man på Virsboskolan testa en ny modell, där eleverna skulle ta mer ansvar i undervisningen. Det betydde bland annat fler lärarlösa lektioner. Men det har gått för snabbt, och alla elever klarar inte av detta, menar några av de föräldrar som P 4 Västmanland har talat med. Nu kräver de att skolan förändrar undervisningen på något sätt. En åsikt är alla elever inte är motiverade. Att ta eget ansvar är svårt för högstadieelever, och många elever är dessutom vana vid tratidionell katederundervisning. Skillnaderna mellan eleverna blir tydligare; några elever klarar det nya undervisningssättet utmärkt, men andra hänger inte alls med. Någon förälder menar t.o.m att den oroliga stämning som har märkts på skolan på senare tid kan ha samband med att det nya sättet att undervisa inte har fungerat. Men det finns olika åsikter bland föräldrarna - andra tycker att skolan ska få en chans att komma till rätta med problemen innan man dömer ut den nya pedagogiken. Skolan har backat lite inför vårterminen, och ökat antalet traditionella lektioner. Inom kort kommer föräldrarna att träffa skolans rektor och personal för att diskutera hur man bäst ska förändra skolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista