Ytterligare en skola i Arboga läggs ner

Engelbrektsskolan ska läggas ner, föreslår skolberedningen i Arboga. Sedan tidigare är det beslutat att Tyringe skola ska läggas ner. Enligt barn- och utbildningsnämdnens ordförande Göran Edlund, som sitter med i skolberedningen, är bakgrunden att antalet elever i grundskolan minskar.

Fram till år 2009 kommer antalet elever i grundskolan i Arboga att minska med ungefär 400 stycken, det är bakgrunden till planerna på att lägga ner en skola. Enligt förslaget blir det alltså Engebrektsskolan som läggs ner. Det blir år 2006, medan Nybyholmsskolan och Ladubacksskolan blir kvar och görs om till skolor med elever upp till femte klass.

- Vi har kommit fram till att det är det minst dåliga alternativet. Det är aldrig roligt att lägga ner en skola, säger Göran Edlund, men när man får en skola över måste något göras och då har vi gått med uteslutningsmetoden att försöka ta bort den skola som drabbar minst. Och då hamnar vi i den situationen att Engelbrektsskolan har det minsta elevupptagningsområdet, de andra skolorna har väsentligt fler elever som bor runt omkring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".