Elever och lärare vill ha kvar sin skola

Lärare och elever på Engelbrektsskolan i Arboga tycker inte om förslaget om att skolan ska stängas.

Lärare och elever på Engelbrektsskolan i Arboga gillar inte förslaget om att skolan ska läggas ner.

Som vi berättat tidigare har skolberedningen i Arboga föreslagit att skolan ska läggas ner år 2006.

Anledningen till att Engelbrektsskolan föreslås läggas ner är att antalet elever i grundskolan i Arboga minskar; fram till år 2009 blir det ungefär 400 färre än idag.

Enligt Göran Edlund, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, bor det fler elever runtomkring de andra skolorna som diskuterats - Ladubacksskolan och Nybyholmsskolan - och för att eleverna ska få kortare skolväg läggs alltså Engelbrektsskolan ner.

Gunnel Andersson, lärare på Engelbrektsskolan, kan hålla med om att någon skola måste läggas ner när antalet elever minskar.

- Det måste man nog göra, men vi har ju tyckt att Engelbrektsskolan har så många fördelar att vi inte vill att det är den som ska läggas ner. Bland annat att volymen i klassrummen är större, att vi har en större idrottssal, och att vi har slöjdsalar på skolan, säger Gunnel Andersson.

Eleverna Jonna Andersson och Emilia Nordin tycker att det är dåligt att Engelbrektsskolan ska läggas ner; de tycker att det är en bra skola med ”snälla barn och en bra rektor”.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".