VSK Bandy gör sig av med Fosshaug

Bandystjärnan Pelle Fosshaugs matchstraff i söndags blir hans sista - i alla fall i VSK-tröjan. Västerås SK förlänger inte hans kontrakt.

Västerås SK förlänger inte avtalet med bandystjärnan Pelle Fosshaug, men hävdar att det är hans skador - inte hans humör - som ligger bakom.

Därmed är Fosshaugs tolvåriga karriär i VSK Bandy över.

Karriären i VSK fick ett minst sagt tråkigt slut, när han fick match-straff i den sista semifinal-matchen mot Edsbyn, efter att ha angripit två av Edsbyns spelare.

- Men det är inte Fosshaugs hetsiga humör som gör att klubben gör sig av med honom, utan framför allt hans skador, säger VSK Bandys ordförande Karl-Erik Eckemark till P4 Västmanland.

Fosshaug har dragits med efterhängsna skador under de senaste säsongerna; skador som har lett till att han varken kunnat träna eller delta i tillräckligt många matcher.

I höstas genomgick han en knäoperation som gjorde att han var sjukskriven en längre tid.

Enligt Eckemark förbättrade inte den långa avstängningen i februari - efter att Fosshaug hotat en domare - hans möjligheter att komma tillbaka fullt ut. Då fick han professionell hjälp för att bättre kunna tygla sitt humör.

Och Fosshaugs aggressivitet har också spelat in, enligt Eckemark.

VSK:s styrelse tar avstånd från Fosshaugs uppträdande under matchen mot Edsbyn, ett beteende som ledde till matchstraff.

I ett pressmeddelande skriver Eckemark:

”Hans beteende och uppträdande i slutet av matchen stämmer inte med klubbens värderingar och syn på etik och moral. Den professionella hjälp som Per Fosshaug har fått gör inga underverk på ett par veckor. Det kan säkerligen ta lång tid, innan man lär sig hantera krissituationer.”

VSK:s styrelse betonar att Fosshaug gjort mycket stora insatser för klubben, och skriver vidare ”att det mot den bakgrunden är smärtsamt, att Pers tid i VSK skulle sluta med ett matchstraff för olämpligt uppträdande.”

P4 Västmanland har sökt Fosshaug för en kommentar, utan att lyckas nå honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".