Västerås

Kvinna knivskuren och rånad

De tre unga män som greps efter nattens brutala personrån i Västerås sitter fortfarande anhållna. Fler förhör med dem kommer hållas under dagen.

Vid 23-tiden på onsdagskvällen överfölls och knivskars en kvinna på cykelbanan längs Köpingsvägen. Tre förövare mellan 16 och 20 år flydde med kvinnans handväska. De kunde snabbt därefter gripas.

Kvinnan blödde från armar och ben efter knivattacken, men valde att inte följa med ambulans utan kördes istället hem till sin man.

Gärningsmännen har tagits in till förhör, men någon förklaring till attacken kan inte polisen ge.

- Vakthavande befäl har beslutat om att sekretessbelägga ärendet, säger Ann-Charlotte Israelsson, befäl på polisens ledningscentral.

Det ovanligt utstuderade våldet som användes vid rånet upprör även polisen;

– Det här är för jävligt. Det är så fegt att tre killar ger sig på en ensam kvinna. Man ska kunna vistas ute själv utan att sånt här ska hända, säger Stefan Forsberg vid Västmanlandspolisens kriminaljour till P4 Västmanland.

Pontus Tengby

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.