''Äldrekooperativ intressant''

Surahammars kommun ställer sig positiv till idén om äldrevård i kooperativ form i Virsbo, säger Kurt Haraldsson, chef för vård, skola och omsorg i kommunen. Som SR Västmanland rapporterat tidigare idag vill föreningen ''Framtid i Virsbo'' att all äldrevård i Virsbo ska drivas i kooperativ form, och ska lägga fram ett förslag för kommunstyrelsen i mars, men diskussionerna mellan föreningen och kommuntjänstemän har pågått under en längre tid.
Det skulle vara intressant att pröva, säger Kurt Haraldsson. Enligt honom finns det flera fördelar, bland annat kan det bli snabbare beslutvägar för personalen och ökad kvalitet genom mer inslag av frivillig verksamhet. På kritiken om att Virsbo bland annat saknar avlastningsboende och sjukhemsboende svarar Kurt Haraldsson att han kan ha förståelse för att Virsboborna vill kunna vårda sina anhöriga på hemmaplan, att varken Ramnäs eller Virsbo är tillräckligt stort för att ha ett boende för dementa och att det kunde vara tvärtom, alltså att Ramnäsborna hade fått åka till Virsbo.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista