Stökiga ungdomar i Västerås centrum

Igår träffades polis, bevakningsföretag, socialen och personal från fritidsgårdarna i Västerås för att hitta lösningar på problemen med de ungdomsgäng som drar omkring i centrum och snattar och stör.

Erik Schartau, ICA-köpman i Skrapan i Västerås centrum, säger att hans personal känner sig hotad av ungdomarna som tillsammans kommer in i butiken och snattar tobak.

Enligt butiksägarna och ordningsvakterna är det mellan 10-25 ungdomar som drar omkring i centrum och ställer till med problem. De är mellan 11 och 18 år gamla och åker skateboard inomhus i varuhusen, snattar, skriker och bråkar.

Med anledning av det här träffades igår polis, socialen, personal från fritidshem och bevakningsföretag för att försöka hitta en lösning som passar alla, även ungdomarna.

Enligt Lotta Kvarnström, enhetschef på fritid ungdom i Västerås ska alla inblandade myndigheter turas om att fälta i centrum, det vill säga röra sig ute på stan och söka upp ungdomarna.

De vill veta vilka ungdomarna är och prata med dem och myndigheterna vill även ha kontakt med föräldrarna för att se om de vill ha stöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".