Västeråsare i Kosovo känner oro

Oroligheter har på nytt blossat upp i Kosovo. Västeråsaren Christoffer Sjöholm, som är på plats för Sidas räkning, känner oro inför vad som ska hända härnäst.

Våldsamheterna har lett till att FN har evakuerat sin personal från sitt högkvarter i staden Mitrovica, och FN:s säkerhetsråd fördömer våldet i Kosovo.

Svenska Sida har verksamhet i Kosovo med syfte att bidra till fred, och chef för SIDA i Kosovo är västeråsaren Christoffer Sjöholm:

- Ingen hade kunnat vänta sig det kunde explodera så som det gjorde natten mot torsdagen, så det känns som ett stort frågetecken just nu vad som ska hända i framtiden, säger han.

Just nu känns det osäkert hur SIDA:s verksamhet kommer att förändras i framtiden efter den här veckans plötsliga händelser, enligt Christoffer Sjöholm. För det är en ny situation som har uppstått:

- Det kan bli vissa förändringar. Vi utgår från att vi kommer att fortsätta att arbeta. Det finns såna enorma behov här i Kosovo för att bygga det demokratiska samhället, säger Christoffer Sjöholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".