''Brandbilen borde kört fram''

Brandbilen borde kört ända fram, säger tekniska nämndens ordförande Jörgen Johansson i Arboga med anledning av att en brandbil från Arboga på väg till en olycksplats på gamla Arbogavägen i förra veckan vände innan den kom fram. Anledningen var att brandkåren i Arboga inte längre har nåt samarbetsavtal med Örebro, och olyckan inträffade utanför Arboga kommuns gränser, i Örebro kommun.
Samarbetsavtalet är uppsagt från och med årsskiftet på grund av en omorganisation i Arboga, men det ska inte betyda att brandkåren gör halt vid kommungränsen, säger Jörgen Johansson. Brandbilen skulle kört ända fram, säger han, men medger samtidigt att neddragningarna gör att Arboga brandkår inte har möjlighet att vara borta från kommunen alltför långa tider. Arboga måste enligt Johansson också ta en diskussion med Örebro om det inträffade så att det inte upprepas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista