Queertopia

Nöjda arrangörer trots osäker ekonomi

Queertopiafestivalen i Norberg som pågått hela helgen avslutades igår. Therese Jonsson som är en av arrangörerna är mycket nöjd med hur festivalen blev.

 Det har varit jättefin stämning och fantastiska människor som skapade festivalen tillsammans. Det känns jättekul, allt har gått vägen och det känns fantastiskt, säger Therese Jonsson.

Queertopiafestivalen som riktat sig till HBT-personer, alltså homosexuella, bisexuella och transexuella personer och som bjudit på både konserter, scenkonst och workshops verkar enligt Therese Jonsson ha gått enligt planerna. Ännu har man inte hunnit räknat antalet sålda festivalarmband men hon tror att antalet besökare varit runt 600, en siffra man ungefärligt räknat med.

Men eftersom man ännu inte vet hur många som sökt Queertopia vet man inte heller hur festivalen gått ekonomiskt. Men Therese Jonsson har sina aningar:

Troligtvis har vi gått precis runt eller lite back. Vi följer festivaltrenden helt enkelt.

Kommer queertopia att arrangeras även nästa år?

Det är ingen som vet. Vi får se hur det gått ekonomiskt och sen får vi se vad som händer. Det är mycket möjligt men inte heller skrivet i sten, säger Therese Jonsson till P4 Västmanland.