"Idrotten måste ta större ansvar för idrottarna"

Bandyspelaren Per Fosshaug stängs av från allt som har med bandy att göra fram till årsskiftet med anledning av hans hårda spel. Förbundskaptenen Kent Hultkvist anser att idrottsrörelsen kan göra mer för att fånga upp idrottare med problem.

- Jag har sett Pelle Fosshaug under alla år jag varit förbundskapten och har stött på väldigt få problem med honom i landslaget. Men Pelle har en svart punkt, och då kommer bristningen djupt inifrån.

Västerås SK har valt att inte förlänga kontraktet med Per Fosshaug och vill heller inte prata mer om Fosshaug-frågan med P4 Västmanland, men det väcker frågan hos Kent Hultkvist om vem som stöttar honom i sin hantering av situationen som uppstått.

- Jag kan personligen tycka att det inte är schysst av VSK att inte hjälpa Per igenom det här eftersom han spelat för klubben i tolv år, men samtidigt så är han en vuxen människa och får ta ansvar för sina egna handlingar. Däremot måste vi inom bandyn fundera på hur vi tacklar motsvarande situationer i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista