Facklor och eldande tal i manifestation mot landstinget

Hundratals personer bar facklor och plakat i protest mot landstingets sjukvårdspolitik vid demonstrationen i Västerås igår kväll. Men det blev inte de 10 000 deltagare som arrangörerna hade hoppats på.

Cirka 300 personer trotsade kylan och gick i manifestationen i Västerås igår kväll, för att protestera mot de planerade neddragningarna i sjukvården i Västmanland.

Arrangörena hade hoppats på upp emot 10 000 deltagare, men så många blev det alltså inte.

Med facklor i händerna och med många plakat vandrade tåget från Fiskartorget genom centrum till Torgscenen.

Gunilla Wennerstöm, en av intiativtagarna till demonstrationen, säger till P4 Västmanland att otroligt många velat ha en demonstration för att få tillfälle att visa vad de känner för neddragningarna inom vården. 

Från Torgscenen talade Ingrid Brockman Fahlin från ”Landstingsbevakarna” i Fagersta, före detta ”Samordningsgruppen Rädda Bergslagssjukhuset”.

Hon har länge kämpat mot neddragningarna inom vården i Västmanland, och var väldigt kritisk till landstinget i sitt tal. Hon möttes av bifall från de cirka 300 demonstranterna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".