18-åringen häktad för mordförsök

På torsdagen häktades den 18-årige man som skar sin lillasyster i halsen för försök till mord. Det var natten mot måndag som mannen kom hem till deras bostad i Arboga och skar sin 15-åriga syster över halsen och högg henne i ryggen med en kökskniv.

– Han erkänner själva knivskärningen men menar att han inte haft någon avsikt att döda henne utan mer att skada henne, säger 18-åringens advokat Thomas Carlstedt.

Varför ville han skada henne?

– Eftersom förhandlingen föregick bakom stängda dörrar kan jag inte gå in på själva motivet, men han har lämnat en berättelse och en beskrivning av vad som ledde fram till den här tragiska händelsen som jag tycker förefaller vara självupplevd, säger Carlstedt.

Men det är något som gör att han ville skada sin syster?

– Ja. Det finns en ganska detaljerad och redig berättelse från hans sida om vad som ledde fram till det här. Och det ger en typ av förklaring till varför det här inträffade, säger Carlstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista