Moderat: "Politiskt ansvar att dra tillbaka upphandlingen"

Det vore att ta politiskt ansvar att dra tillbaka landstingets upphandling av den privata familjeläkarverksamheten, tycker den moderata landstingspolitikern Kerstin Dellham.

Socialdemokraterna och vänstern i landstingstyrelsen krävde att folkpartiet och moderaterna skulle ta tillbaka sitt förslag om att upphandlingen av den privata familjeläkarverksamheten skulle avbrytas - annars skulle samarbetet mellan de fyra partierna ta slut.

Förslaget togs inte tillbaka, och därmed är det snart ettåriga samarbetet över.

Moderaten Kerstin Dellham är upprörd över det ultimatum man ställdes inför. Hon menar att samarbetet varit värdefullt, men att det skulle vara att ta politiskt ansvar att nu avbryta den omdebatterade upphandlingen. 

Kerstin Dellham säger till P4 Västmanland att hon är mycket orolig för hur det kommer att se ut efter den sista juni, och hon är tveksam till om västmanlänningarna då kommer att ha tillgång till tillräckligt många familjeläkare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".