Kolbäck planerar för nya lägenheter

I Kolbäck planeras nu att göra lägenheter av bibliotekets lokaler som har varit stängda i något år. Om allt går som planerat så räknar HFAB med att lägenheterna ska stå klara om drygt ett år.

- Alla beslut är inte fattade. Vi har tagit fram en skiss för att se om det är genomförbart över huvud taget. Det säger Per Arne Gunnarsson., VD för Hallstahammars kommunala bostadsbolag HFAB.

Innan beslut tas om att bygga om lokalerna i bottenplan på det aktuella huset i Kolbäck kommer HFAB också att pejla intresset. Tillsammans med PRO finns planer på att gå ut med en enkät för att utröna om någon är intresserad av att hyra marklägenheterna.

Samtidigt så planerar HFAB för stora rivningar av hyreshus i Hallstahammars tätort. Men det är ändå rätt att både riva och bygga nytt, tycker VD:n.

- Det vi avvecklar är lägenheter som har stått tomma väldigt länge. Men på vissa områden finns efterfrågan och då tycker vi att det är långsiktigt rätt att bygga där i stället, säger Per Arne Gunnarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".