Fk-chef i Kungsör lovar ändring

Arbetsförmedlingen och försäkringskassan i Kungsör kommer att göra om entrén till sina lokaler efter kritik från kommunens handikappråd. Agneta Nykvist, områdeschef för försäkringskassan i Kungsör och Arboga, håller med om kritiken från handikapprådet.
Våra lokaler uppfyller inte kraven. Man ska ju kunna ta sig in i våra lokaler utan problem, man ska inte behöva hjälp för att göra det, säger Agneta Nykvist. Att det ändå är som det är förklarar Nykvist med att det i samband med ett byte av lokaler att det inte gjordes någon handikappanpassning. Försäkringskassan och arbetsförmedlingen flyttade för en tid sedan till nya gemensamma lokaler i centrala Kungsör, en gammal banklokal, där dörrarna inte var handikappanpassade, och det har fått handikapprådet i Kungsör att reagera och efterlysa bredare dörrar och automatisk dörröppnare. Vi är överens, både arbetsförmedlingen och försäkringskassan, att det ska bli en skyndsam ändring, säger Agneta Nykvist.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista