Nytt hopp om jobben i Tillberga

Nu väcks hopp om att arbetstillfällen ska kunna räddas kvar på företaget Euromaint i Tillberga. Idag kom beskedet att företaget vann en upphandling om att rusta upp X 2000-tåg åt SJ. Euromaint ska bygga om 35 tågset.

– Ett bättre besked idag hade vi väl knappast kunnat få med tanke på det elände som vi gick igenom under december månad och sade upp en massa folk. Så att nu finns ju en möjlighet att ta tillbaka ett antal av de som blev uppsagda under den perioden, säger företagets vd Pether Wallin.

P4 Västmanland: Vad betyder det här för Tillbergas del, där 200 jobb har försvunnit?

– Ja, nu står vi ju inför att bestämma oss var vi ska göra hela ombyggnaden, och då har vi alternativ Tillberga och/eller Malmö. Det beslutar vi om under april månad.

P4 Västmanland: Hur många arbetstillfällen skulle kunna hamna i Tillberga som mest?

– Ja, nu väljer du ju ut en ort här, men om man tar ett exempel: jag tror att det rör sig om 50-100 arbetstillfällen. Det beror på om väljer att ha egen eller inhyrd personal, säger Pether Wallin.

– Det är vad jag tror att vi behöver i resurs för att genomföra affären. Det är ju då inte knutet till orten Tillberga utan för att genomföra affären, men vi måste ju så fort som möjligt få komma till beslut för det innebär att vi ska ta tillbaka ett antal av dem som är uppsagda.

– Alla går ju och väntar på ett sådant beslut, så jag hoppas i första hälften av april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".