Bo-klok-boende välkomnar åtgärd

Boende i de så kallade Bo-klok-husen på Vallby i Västerås välkomnar att det allmännyttiga bostadsbolaget Mimer kommer att vidta åtgärder för att minska den elektromagnetiska strålningen från kraftledningar vid de nybyggda husen.
Bland annat kommer Mimer att minska strålningen genom att anlägga en skärmslinga mellan husen och de kraftledningar som löper vid sidan av dessa. Anders Lundberg är, en av de som bor i Bo-klok-husen, säger att viss oro för strålingen har funnits eftersom man inte vet hur den elektromagnetiska strålningen påverkar människan. Han tycker att det är bra att mätningarna är gjorda och att Mimer har lovat att åtgärda problemet. Johan Ekberg som också bor i Bo klok-husen har inte varit särskild orolig för strålingen men tycker också att det är bra att mätningarna är gjorda och att problemet ska åtgärdas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista