SMS påminner om tandläkartid

Folktandvården i länet inför nu ett nytt datorsystem, där en av finesserna är att alla patienter får en påminnelse via SMS till sin mobiltelefon dagen innan besöket. Köping, Surahammar och Skultuna har redan infört det nya systemet.

Med detta räknar Folktandvården med att färre patienter ska glömma sina bokade tider.

Alla som har anmält sitt mobiltelefonnummer till Folktandvården kommer att få påminnelser framöver.

- De frågade mig senast om jag ville uppge mobilnumret, och jag sa okej, säger Benny Forsman i Köping, en av de orter där folktandvården tillämpar det nya systemet.

- Jag har tidigare glömt bort min bokade tid flera gånger, och det kostar ju faktiskt. Och nu fick jag en påminnelse i går. Jag tycker det är ett bra system, säger Benny Forsman till P4 Västmanland.

Köping, Surahammar och Skultuna har redan infört det nya bokningssystemet, och sdet har fungerat bra hittills, uppger man på Folktandvårdens kansli.

Någon gång nästa sommar räknar man med att alla kliniker i länet ska ha infört det nya datorsystemet.

SMS-påminnelserna fungerar utmärkt, tycker Anette Torstensson, som är tandsköterska på Folktandvården i Skultuna:

- Jag som sitter i receptionen märker ju att patienterna kommer betydligt oftare än tidigare.

Folktandvården får förstås en kostnad för alla SMS som man skickar ut. Men man hoppas tjäna in det på att utnyttja sina patienttider effektivare.

- Siffrorna har vi inte fått än, men jag tror säkert att vi gör det, säger Björn Lindström, klinikchef på Folktandvården i Skultuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista