MUF tycker ungdomar ska strunta i "konstiga fackliga krav"

Moderata ungdomsförbundet, MUF, i Stockholm rekommenderar  ungdomar som letar sommarjobb att inte vara så nogräknade, utan strunta i ”konstiga fackliga krav”. MUF i Västmanland håller med.

På en hemsida som är en del i en kampanj inför sommaren kommer Moderata Ungdomsförbundet, MUF, i Stockholm med uppmaningen att man ska ligga lågt med kraven på arbetsgivarna.

Så här står det bland annat på hemsidan:

”Ett tips för att få ditt drömjobb är också att inte komma dragandes med massor av konstiga fackliga krav - för det viktigaste är att få in en fot och skaffa erfarenhet. Fack är dessutom ett föråldrat sätt att organsiera dig och vårat tips att att lyfta fram dina individuella fördelar.

Vissa arbetsgivare har bara möjlighet att erbjuda så kallat svartjobb. Detta är inget vi uppmuntrar till men tänk på att dessa jobb ofta inte kan existera ”vitt”i det samhälle vi lever i så att ställa krav på att få det ”vitt” funkar inte alltid.”

Åsa Coenraads, ordförande för MUF i Västmanland, ställer sig helt och hållet bakom uttalandena.

Johanna Pettersson, ordförande för Socialdemokratiska Ungdomsförbundet, SSU, i Västmanland, reagerar däremot starkt emot MUF:s uttalanden om facket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".