Felaktig tillsättning av kommunchef

Beslutet att skapa en ny tjänst som kommunchef i Skinnskatteberg var tillkommet på ett felaktigt sätt. Det hävdar oppositionen och överklagar beslutet till länsrätten.

- De olika förslagen till ny organisation som fanns när kommunfullmäktige skulle fatta beslut ställdes mot varandra på ett felaktigt sätt och därmed blev slutresulatet också fel, säger folkpartiets Vanja Leneklint. Vi är också mycket kritiska till innehållet i beslutet, nu ska vi fresta budgeten med ytterligare miljoner i utgift på grund av tillsättningen av kommunchefen.

Vänsterpartiets Fredrik Skog i Skinnskatteberg är också kritisk.

- Man har forcerat väldigt snabbt och jag tror inte att socialdemokraterna själva vet vad de vill med det här. Vi har ett skenande underskott i kommunen och det blir inte bättre av tillsättningen av en kommunchef.

Fullmäktiges ordförande beslut att ta sluten omröstning när organisation skulle pluggas igenom var ytterligare ett fel, menar oppositionen i sin överklagan till länsrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista