Fem mål kvar att nå för Köping

Köping ser nu ut att nå åtminstone ett par av de sex mål som kommunen ställde upp 1999. Det visar en avstämning som kommunledningen nyligen gjort.

Bäst har det gått med målet att var femte köpingsbo ska vara högskoleutbildad, där har man redan lyckats. Men när det gäller befolkningsutveckling och pendlingen till Stockholm ser det svårare ut.

Dessa är de sex målen som sattes upp 1999 och ska vara uppfyllda år 2005:

1. Köping ska ha minst 26000 invånare.

2. Var femte köpingsbo ska vara högskoleutbildad.

3. Åtta av tio köpingsbor ska svara JA på frågan om de är nöjda med livet i Köping.

4. Man ska bekvämt kunna nå Stockholm inom en timme.

5. Det ska finnas 100 fler villor och radhus jämfört med 1999.

6. Antalet arbetstillfällen ska ha ökat med 1000 - och ska finnas i alla branscher.

- Jag tycker att det ser relativt bra ut, vi har nog chans att nå ett par eller tre av de här målen. Det säger Elisabeth Salomonsson, kommunalråd i Köping.

Just målet om ett hundra fler villor och radhus på sex år, blir spännande att se om köping lyckas åstadkomma innan nästa års utgång.

- Det beror på hur det utvecklas, men vi ser att många vill bygga nu. Vi måste nu ta fram fler tomter för att alla som vill bygga ska kunna göra det. Hittills har vi nått nästan halvvägs så det finns en viss chans, säger Elisabteth Salomonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".