Kritik mot polisen i Arboga

Polisen i Arboga kritiseras för att det tog för lång tid att ingripa mot en man med kniv som hotade folk i centrum och vandaliserade.
Det var en kväll för ett par veckor sedan som en man med kniv hotade folk och krossade skyltfönster i Arboga centrum. En kvinna som blivit knivhotad ringde från en butik, och ville att polisen skulle komma och gripa mannen som var kvar ute på stan. Men hon blev då ombedd att komma ner till stationen, något kvarter bort, för att göra en anmälan. Väl där tyckte hon att det dröjde onödigt lång tid för polisen att komma iväg. Enligt närpolischefen Sören Karlsson var det en ren slump att det fanns poliser på stationen, närmaste bemannade station på kvällen brukar vara Köping. Den här kvällen jobbade två poliser med utredningar, men de hade ingen utryckningsberedskap. De var tvugna att kalla på förstärkning, få fram bilen ur garaget, ta på sig utrustning, och dessutom ta emot ett samtal från ytterligare en person som blivit hotad. Det vittnesmålet ledde till att mannen med kniven kunde identifieras och senare gripas. Sören Karlsson, närpolischef i Arboga, menar att dom två poliser som var i tjänst handlade helt rätt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista