Radioreklam: "Kors, vilken strike - Svenska Kyrkan!"

Sedan ett halvår tillbaka gör Västerås Stift reklam för Svenska Kyrkan i de kommersiella radiokanalerna. Men ingen av de västeråsare P4 Västmanland träffade på sta’n verkar ha hört reklamen...

Kanske lockar reklamen fler kyrkobesökare än vanligt nu under påskhelgen, trots att ingen av de västeråsare P4 Västmanland träffade på sta’n verkar ha hört den.

Fast visst måste det finnas några som har hört reklamen.

Västerås Stifts informatör Åke Paulsson har fått en hel del reaktioner, och de olika församlingarna tycker sig också ha fått fler kyrkobesökare.

En ny reklamspot för Svenska Kyrkan hörs varje varje vecka, och den går ett 30-tal gånger.

Varje reklamsnutt innehåller musik, och avslutas med det skrällande ljudet av ett bowlingklot som fäller ett antal käglor. Sedan säger en röst: ”Kors, vilken strike - Svenska kyrkan för dig!”

- Vi ville göra någonting som inte var töntigt, och som var lite oväntat. Så det är ingen jättedjup tanke med det, säger Åke Paulsson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista