EM-guld i brottning till Allandi

Brottaren Helena Allandi från Mölntorp tog sitt första EM-guld någonsin i karriären i går. I finalen i 59-kilosklassen så vann Allandi överlägset mot italienskan Sabrina Esposito.

17-åriga Helena Allandi tar som vanligt allting med ro. På frågan om hur det gick till så svarade Allandi:

- Jag vann mina matcher. Jag var så jäkla taggad till finalmatchen så det flöt bara på. Det var mycket skallningar och slit mot Esposito men så fick jag henne i parterr och då var det klart.

Det har inte blivit något firande för Allandi ännu eftersom EM ännu pågår. Men ikväll väntar bankett med svenska brottningslandslaget i Haparanda där EM pågår. Däremot har uppmärksamheten runt henne ökat.

- Det har ju varit många som vill göra intervjuer och så, men det är bara bra att brottningen får uppmärksamhet, säger Allandi.

17-åriga Allandi får nu bara en kort vila innan det är dags att toppa formen igen. I början av juni är det nämligen dags för tävling mot de jämnåriga i junior-EM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".