Bleckis i Kungsör får hyresgäster

Den gamla bleckkärlsfabriken i Kungsör, Bleckis som den kallas, har nu fått sin första hyresgäst på länge. Det är en konsultfirma för privattandläkare, som har tecknat ett femårigt hyreskontrakt.

En trappa upp i gamla bleckkärlsfabriken jobbar det i dag nio personer på den privata tandläkarkonsulten, som ger tips och stöd för privattandläkare i hela Sverige.

Företaget håller just nu på att rekrytera ytterligare ett par anställda. Och även om Bleckis fortfarande ser rätt slitet ut utvärtes, så är lokalerna fräscha på insidan.

Kungsörs kommun har rustat upp den här lokalen, men det finns fortfarande stora tomma utrymmen. Preventum hyr bara fem procent av den totala ytan på knappt åtta tusen kvadrat meter.

Kommunen fortsätter att leta fler hyresgäster, och man kommer inte att renovera fler lokaler förrän hyreskontraktet är klart.

Kommunalrådet Göran Svedberg tycker det är skönt att kommunen till slut har hittat nån som vill hyra i Bleckis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista