Internationellt handelsprojekt

Om några veckor blir Polen medlem i EU. Inför detta har Mälardalens handelskammare försökt öka kontakterna mellan Polen och Västmanland.

Tack vare detta har Mälardalsföretag lyckats slå sig in på den polska marknaden inom miljöområdet.

Projektet är ett samarbetsprojekt mellan Västmanlands, Örebros och Gävleborgs län. Syftet har varit att intoducera svenska företag från Mälardalsregionen, som arbetar med miljöteknisk utveckling, på den polska markanden. Även om inte resultatet riktigt blivit som han hoppats så tycker Västeråsaren Patrik Marklund, ägare till ett av de åtta företag som deltar i projektet, att det är positivt med handelsprojekt.

- Det är positivt, men det kan vara svårt för ett litet nischat företag i ett sådant här större sammanhang, säger Patrik Marklund.

Både Västmanland och Örebro har vänlän i Polen och därför var det naturligt att inleda ett samarbete med just Polen säger Susanne Wossmar som är utrikeshandelschef på Mälardalens Handelskammare. Trots att inte så många företag nappat på erbjudandet om att delta i projektet anser hon att det för de deltagande företagen varit ett lyckat projekt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista