Förskolor i Västerås renoveras

Nu satsar Västerås stad 30 miljoner kronor på att renovera förskolor i Västerås.

Det handlar framför allt om åtta förskolor som byggdes på 60- och 70-talet, så kallade typbarnstugor, som idag är i akut behov av en uppfräschning. De är alla bygda efter samma modell och ser i stort sett likadana ut.

En av dem är Vetterslunds förskola som består av sex olika huskroppar. Just nu helrenoveras tre av husen, i stort sett är det bara skalet kvar. Man byter ut fönster, väggar både inne och ute och ger husen ny isolering. Dessutom slår man ut väggar och gör större entréer, idag är det trångt och kaotiskt när alla barn kommer på morgonen och när alla ska gå ut och leka. Även kök och personalutrymmen renoveras.

- Vi hoppas ju framför allt på att det här med ventilationen ska fungera för det är någonting som både barn och personal har haft det tufft med, säger Camilla Blomström, barnskötare på Vetterslunds förskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".