Västeråspolitikern Azad Karim (fp) hoppar av politiken

Azad Karim, folkpartistisk kommunpolitiker i Västerås, lämnar  alla sina politiska uppdrag. Enligt partiet orkar han inte med det mediala trycket efter fängelsedomen och den nya polisanmälan som åklagaren ger in.

Azad Karim, folkpartistisk kommunpolitiker i Västerås, avgår från alla sina politiska uppdrag.

Karim dömdes förra veckan till två månaders fängelse för olaga hot och grov vårdslöshet i trafik, för att ha försökt preja sin före detta fru och hennes nye pojkvän av motorvägen.

Karim har överklagat domen, och har dessutom polisanmält åklagaren Nils Hallonsten för hets mot folkgrupp, eftersom han menar att Hallonsten fällde rasistiska uttalanden om kurdiska män under rättegånen.

Och - som vi kunde berätta igår - så polisanmäler nu åklagare Hallonsten i sin tur Karim för brottet falsk angivelse, alternativt falsk tillvitelse, eftersom Hallonsten menar att han absolut inte uttalat sig rasistiskt.

Nu lämnar alltså Azad Karim samtliga politiska uppdrag.

- Orsaken är att han inte orkar med det mediala trycket, säger Gert Wallin, styrelseordförande för Folkpartiets lokalavdelning i Västerås.

Gert Wallin säger också att det är Karims eget beslut, som partiet respekterar:

- Vi tycker väl naturligtvis att i det rådande läget så kanske det är lugnast både för partiet och för Azad. Och hur det sedan ser ut för framtiden, det får ju visa sig senare.

Wallin tror att turena kring Azad Karim har påverkat förtroendet för Folkpartiet som helhet i Västerås.

- Det vore väl naivt att tro att det inte påverkar det hela. Det här skapar ju fokus på andra frågor än dem som partiet vill arbeta med, säger Gert Wallin till P4 Västmanland.