Skinnskatteberg

Ingen makt för FP, trots historiskt val

Folkpartiet i Skinnskatteberg gjorde ett historiskt val. Partiet mer än fördubblade sina mandat, från fyra till tio. Det är ett av partiets bästa valresultat i hela landet. Trots det får partiet ingen makt i kommunen.

– Som det ser ut idag så har vi störst andel i hela Sverige av alla Sveriges kommuner, säger Folkpartiets Carina Sandor i Skinnskatteberg.

Trots valframgångarna får inte Folkpartiet och den borgerliga alliansen makten i Skinnskatteberg. Det blir med största sannolikhet röd-grönt styre i Skinnskatteberg. Skinnskattebergsdemokraterna tappade visserligen samtliga sina mandat, men Socialdemokraterna och Vänsterpartiet får tillsammans med Miljöpartiet egen majoritet. Om nu inte valresultatet ändras av den omräkning av valsedlar som ska ske.

Som vi berättade igår kan drygt 40 ogiltigförklarade röster vara felaktigt bedömda och ska nu räknas om. Boende i Skinnskatteberg har av misstag röstat med Köpings valsedlar - något som inte är tillåtet. Enligt Sune Larsson, valnämndens ordförande i Skinnskatteberg, kan det här påverka valresultatet.

Men Carina Sandor vill inte spekulera i det utan accepterar valförlusten.

– Det är ju demokratins spelregler, säger hon till P4 Västmanland.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista