Nya villatomter i Köping

Köpings kommun planerar nu för ytterligare drygt trettio villatomter. Investeringen beräknas kosta kommunen drygt fyra miljoner kronor.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt under tisdagen att gå vidare med planerna.

Det är i områdena Skogstorp och Ullvi Backar som tomterna planeras. På Morängatan planeras 14 tomter, och bredvid Pelarskogsgatan planeras ett helt nytt område med ett tjugo-tal tomter.

De nya tomterna tas emot positivt av dagens boende.

- Det är bra att det kommer fler grannar. Vi har mycket aktiviteter här bland grannarna, det brukar ordnas en midsommarfest och även saker för ungarna, säger Rigmor Eriksson, som idag bor på Morängatan.

Elisabeth Salomonsson, kommunalråd i Köping, tycker det känns bra att man beslutat gå vidare med planerna:

- Det är glädjande att byggandet har kommit igånt. Vi märker en sådan efterfrågan på tomter att de som redan finns börjar ta slut.

Kommunens kostnad beräknas till drygt fyra miljoner kronor.

- Jag ser det som en investering. Vi kommer att ta betalt för tomterna när de säljs, och vi tar naturligtvis betalt för vatten och avlopp enligt VA-taxa, säger Elisabeth Salomonsson till P4 Västmanland.

Ritningarna finns redan. Det som fattas är att kommunfullmäktige ska fatta beslut om planerna,  och det beräknas ske i maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista