Storslagna planer i Arboga

Det smids storslagna planer för Arbogas all-aktivitetshus i den gamla brandstationen. Men var är arbogabornas engagemang?

Nu finns storslagna planer för all-aktivitetshuset i Arboga, ”Bransta Café”, som invigdes i början av året.

I dag finns verksamheter som klättevägg, kill- och tjejgrupper, café och scen för teater och musikframträdanden.

Nu finns tankar på att starta fler verksamheter för att locka hit folk i alla åldrar.

- Vi har tankar på att göra film, foto och trycksaker. Vi har också haft ett samarbete med ”Film i Västmanland” för att starta ett växhus för film, säger Mats Eklund, chef för ungdomsenheten i Arboga kommun.

Andra saker man vill ha i den gamla brandstationen är teater, konserter och bingo. nånting för alla åldrar.

Än så länge saknas det pengar till att förverkliga alla idéer. Men Mats Eklund saknar också personal, och mer svårgripbara saker som engagemang från arboga-borna.

All-aktivitetshuset har gått en lång väg från idétill premiär. Åtta eller nio år har det tagit och vägen har kantats av bygglovsstrider, pengajakt och politisk diskussion.

Nu finns en föreståndare anställd på halvtid, Lena Jardemar, som gör sitt bästa för att lyfta all-aktivietshuset.

- Vi kommer att lyckas, det har väldigt mycket med vilja att göra. Och kastar jag långt så kommer jag kanske halva vägen, säger Lena Jardemar till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista