Träta om nytt hus för kulturskola

Kulturskolan i Skinnskatteberg håller till i provisoriska lokaler sedan deras fastighet dömts ut av miljöskäl, men nu när kommunfullmäktige begär in ett förslag till ny lokal kan inte skolan och den tekniska förvaltningen komma överens.

De är oense om hur det nya huset skall se ut och var det skall stå. Båda har lämnat helt olika förslag men till samma kostnad eller drygt sju miljoner, och det tycker kommunalrådet Måna Mattsson är besvärligt:

- Ja, det är ju besvärligt för vi vill ju bli färdiga, vi vill ju åtminstone se till att vi fattar beslut så att man kan komma igång med byggnationen var den än nu hamnar, säger kommunalrådet Måna Mattsson.

Den gamla tanken att bygga så att man nedanför skolan också har möjlighet till turistverksamhet finns med i ett av förslagen, berättar Mattsson, men tror hon då att Kulturskolan och plan- och fastighetsförvaltningen kan tala sig samman och kanske till och med dela på kostnaderna?

- Ja, vi måste ju se till att vi får ett genomarbetat förslag, tycker jag. Det är svårt att som fullmäktigeledamot ta ställning till flera olika förslag i slutänden. Jag tycker att de som har fackkunskaperna ska jobba fram ett bra genomarbetat förslag.

Ett avgörande beslut behöver tas av fullmäktige i juni. Annars får Kulturskolan leva ett provisoriskt liv ytterligare en tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".