MP i Surahammar skakat av turbulens

Miljöpartiet fick behålla sitt mandat och efter många turer före valet beslutade man sig för att samarbeta med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Kjell Hedlund, ordförande i Miljöpartiet i Surahammar, tycker att valresultatet är bra.

– Jag tyckte att det var jättebra därför att det har varit lite turbulent under sommarmånaderna här. Vi är jätteglada att vi överhuvudtaget fick behålla vårat mandat, säger Kjell Hedlund (MP).

Är du förvånad?

– Nej, jag är väl kanske inte så förvånad. Kanske lite grann ändå i och med att det var lite turbulent. Vi försökte att göra så gott vi kunde av det.

Att det blev turbulent innan valet säger han berodde på diskussioner om vilka som var medlemmar och vilka man skulle samarbeta med efter valet.

Ett förslag var att partiet skulle ta fram sitt eget handlingsprogram i kommunen. Ett annat var att samarbeta med de borgerliga. Men tillslut blev det alltså Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som de valde att samarbeta med.

Enligt Kjell Hedlund påverkades partiets valrörelse av turbulensen.

– Den påverkades rätt så mycket, tycker jag. Man tappade väl lite grann sugen att hålla på med de nya medlemmarna. Det blev också mycket kritik och skriverier i press och lite i radio. Det blev väl lite avslaget för våran del.

Är ni överens idag inom partiet?

– Ja, det är vi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".