MP väljer rött i Skinnskatteberg

Det mesta talar för att det blir ett rödgrönt majoritetsstyre i Skinnskattebergs kommun. Miljöpartiet i kommunen fick till slut två mandat - och för partiet finns bara ett samarbetsalternativ, säger Sheila Imamovic (MP).

– Vi hade ett möte med Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. Jag kan inte tänka mig att det kan hända något så att vi inte kommer överens, säger Sheila Imamovic.

Hon säger att de borgerliga i Skinnskatteberg inte hört av sig till Miljöpartiet - och Miljöpartiet har heller inga planer på att ta några kontakter med den blå sidan.

Socialdemokraterna i Skinnskatteberg fick 12 mandat i valet, Vänsterpartiet fick lika många som Miljöpartiet - 2 mandat var. Den borgerliga sidan har tillsammans 14 mandat, Sverigedemokraterna har 1.

Sheila Imamovic är säker på att samarbetet med S och V kommer att fungera och att miljöpartiet kommer att få reellt inflytande.

– Jag tror att vi har väldigt goda möjligheter. Det viktiga är att vi ser på vilka intressen som finns hos de olika pariter, vilka kompetenser som finns, och utifrån det fördela posterna i nämnder och styrelser, säger Sheila Imamovic.