(s)-ordföranden i Västerås hoppar av

Socialdemokraternas ordförande i Västerås, Anders Teljebäck, hoppar av med omedelbar verkan. Orsaken är att han inte blev ensam kandidat till att efterträda Åke Hillman.

Anders Teljebäck har inte deltagit i kommunpolitiken i Västerås, utan arbetar i regeringskansliet som pressekreterare åt jordbruksminister Ann-Christine Nykvist.

Han ställde upp som kandidat till att efterträda Åke Hillman som kommunalråd i Västerås, men med villkor att det bara skulle finnas en kandidat.

Och så blir det inte - Ulla Persson har nämligen ett starkt stöd i partiet. Därför har Teljebäck meddelat valberedningen att han drar tillbaks sin kandidatur.

Men inte nog med det - han hoppar också av som som ordförande för Västerås Socialdemokratiska Arbetarekommun, där han varit ordförande i fem år, trots att han är vald fram till årsmötet 2005.

Han avgår med omedelbar verkan.

Anders Teljebäck säger till P4 Västmanland att han inte anser att han nu kan satsa de 110-120 procent han vill på ordförandeskapet, och att det är därför han avgår.

- Jag kan inte inför mig själv vara kvar, när jag känner att jag inte kommer att kunna ge det jag vill ge.

Teljebäck hävdar bestämt att det inte ligger någon schism inom partiet bakom hans avgång.

- Absolut inte. Här handlar det om att jag inte har fått det stöd som jag hade behövt för att kunna ställa upp som kandidat när det gäller kommunstyrelseordförande-posten.

Teljebäck säger att han är besviken, och att han hade trott att han skulle få ett större stöd för sin kandidatur bland socialdemokraterna i Västerås.

- Det är klart att jag trodde att det skulle bli en bredare förankring för mitt namn, säger Anders Teljebäck till P4 Västmanland.

Landstingspolitikern Denise Bergström, som hittills varit vice ordförande i Arbetarekommunen, tar idag över som ordförande efter Teljebäck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista